kabaler.dk

Bruger du mobilen? Prøv vores nye Android app!
God 7-kabale App Android

Velkommen til Kabaleskolen

At lægge kabale er hyggeligt, morsomt og udfordrende tidsfordriv. Alle kan lære at lægge kabale. Det er nemt at komme i gang, og kabaler er lige sjove om du er barn, ung, voksen, nybegynder eller ekspert. Der findes mange forskellige kabaler, og der er helt sikkert også kabaler som passer til dig.
Kabaleskolen er udviklet både for dig, som aldrig har lagt kabaler før, og for øvede kabalespillere som kunne tænke sig at gå i kast med de mere strategisk udfordrende kabaler. Du hopper bare ind i vores lektioner på det trin som passer dig.
Lektionerne består af korte og præcise beskrivelser af kabalerne og spillereglerne, instruktioner på video, og tips til de bedste strategier. Og så vil der naturligvis være mulighed for masser af øvelse ved at lægge kabalerne undervejs.

Hvad er kabaler
En kabale er en type af kortspil som fortrinsvis spilles af en enkelt spiller. Kabaler kan lægges som afslapning og tidsfordriv, men kan også alt efter kabalevariant anses som meditation eller hjernegymnastik fordi både god hukommelse og strategisk tænkning kan være nødvendig.
Kabaler lægges som regel med een eller to normale kortspil uden jokere, dvs. som oftest med 52 eller 104 kort. Før selve spillet kan begyndes blades kortene, og de lægges ud på bordet i et på forhånd fastlagt mønster alt efter hvilken kabale der skal lægges. Herefter kan selve spillet påbegyndes, og spillet slutter enten når det ikke er muligt at foretage flere træk, eller når kabalen er gået op og spillet dermed er vundet.
Spilforløbet i kabaler er stærkt afhængigt af rækkefølgen på kortene efter de er blandet, men alt efter kabale er det ikke bare held, men også spillerens strategiske færdigheder som er afgørende for om kabalen går op eller ikke.

Kabaleskolens opbygning
Foruden en beskrivelse af koncepterne omkring kabalelægning og en nyttig ordliste over de mest brugte begreber, består kabaleskolen af tre lektioner: En lektion for nybegyndere, een for de let øvede, samt en afsluttende lektion for avancerede kabalespillere. Lektionerne følger i sværhedsgrad niveuaet af nødvendig strategisk tænkning for at kabalerne skal gå op. I første lektion vil der således fokuseres på kabaler som i høj grad vil få et mere mekanisk spilforløb, og hvor udfaldet i høj grad vil være styret af held, fremfor af spillerens strategiske færdigheder. Over de næste to lektioner øges kravene til spillerens strategiske færdigheder gradvist, og når sidste lektion er ovestået vil selv de mest krævende kabaler kunne overvindes.

Kom videre her!
Lektion 1 - for nybegyndere
Lektion 2 - for de let øvede
Lektion 3 - for kommende eksperter

Kabaleskolens ordliste

Kabale