kabaler.dk

Bruger du mobilen? Prøv vores nye Android app!
God 7-kabale App Android

Monte Carlo regler

Læg kabalen online nu:
Gratis Monte Carlo Kabale - Monte Carlo Kabale Spil - Læg Monte Carlo kabale
.

Monte Carlo kabale er lige så morsom som den er simpel. Det er en kabalevariant af kastekabaletypen, og kabalens udfald afhænger af held, men også af spillerens snarrådighed - ikke mindste i kabalens slutfase.

Bordet
Kabalen består af to områder. Centralt lægges kortene ud med billedsiden op i et 5x5 felters gitter. Bunken er placeret til venstre, og kort fra Bunken benyttes til at fylde gitteret med kort efterhånden som spillet udvikler sig.

Kabaleregler
Nabokort i gitteret - lodret, vandret eller diagonalt - med samme værdi kan parres en og en for at blive elimineret. Kortenes kulør spiller ingen rolle. Når som helst kan kortene i gitteret reorganiseres, således at kort rykkes fra højre mod venstre og nedefra op, samtidigt med at der spædes op med kort fra Bunken, så alle tomme felter i gitteret fyldes op med kort. Når der ikke længere er nogen kort i bunken, vil kortene stadig kunne reorganiseres opefter, men det vil ikke længere være muligt at spæde gitteret op med nye kort. Monte Carlo kabalen er gået op, når alle kortene i kabalen er elimineret.

Kabalestrategi
Sørg så vidt muligt for at eliminere kort i toppen af gitteret, før kort længere nede eliminerers. Hermed vil udskiftning og reorganisering af kort ske både i den øvre del og i den nedre del af gitteret. I slutfasen af kabalen er det vigtigt at overveje rækkefølgen af elimineringer og reorganiseringer nøje, således at kort af samme værdi stadig kan parres selvom der er få kort tilbage i gitteret.

Læg kabale...

Kan du lide at lægge kabale? Hvis du synes om en kabale som Monte Carlo, så er alle vores andre spil i kategorien kabale sikkert også noget for dig.