kabaler.dk

Bruger du mobilen? Prøv vores nye Android app!
God 7-kabale App Android

Canfield regler

Læg kabalen online nu:
Online Canfield kortspil - Gratis Canfieldkabale - Spil Canfield kabale
.

Canfield er en kabale der oprindeligt var nærmest umulig at få til at gå op, men på grund af forskellige lempelser af reglerne i årenes løb, kan kabalen nu ofte vindes med en smule dygtighed. Målet i Canfield kabale, er at flytte alle kortene i spillet til Grundbunker af stigende værdi.

Bordet
Der er fire forskellige områder på bordet. Byggestablerne er placeret nede til højre på bordet. Der er fire Byggestabler i kabalen, og hver stabel indeholder i starten af spillet eet kort. Bunken er placeret øverst til venstre. Fra Bunken kan der vendes tre kort af gangen således at de har billedsiden op. Det øverste af disse tre kort kan bringes i spil og flyttes til enten en Grundbunke eller en byggestabel. Når alle kort i Bunken er vendt, kan hele bunken vendes, og spillet fortsættes. Reservebunken består af 13 kort. Det øverste kort i Reservebunken er vendt med billedsiden op og kan flyttes til en Byggestabel eller en Grundbunke. Grundbunkerne findes øverst i højre side af bordet. Startværdien i Grundbunkerne bestemmes af et tilfældigt trukket kort som flyttes til den første Grundbunke. Dette kort bestemmer også grundværdien af de andre tre grundbunker.

Kabaleregler
Kort kan lægges øverst på Byggestabler hvis det har en anden farve og værdi een mindre end det øverste kort i stablen. Dette gælder kort fra Byggestablerne, Bunken såvel som fra Reservebunken. Hele Byggestabler kan lægges sammen og dermed efterlade en tom stabel, medens dele af en Byggestabel ikke kan flyttes. Kun kort fra Reservebunken kan lægges i en tom stabel. Hvis Reservebunken er tom, kan et kort fra Bunken dog flyttes til en tom byggestabel.

Kabalestrategi
En god strategi for at få kabalen til at gå op, er at få alle kortene fra Reservebunken i spil så hurtigt som muligt. Hvis dette lykkes, skal kortene fra Bunken spilles omhyggeligt ud, således at kun kort, der åbner op for yderligere bevægelser eller som giver tomme Byggestabler, spilles ud.

Læg kabale...

Kan du lide at lægge kabale? Hvis du synes om en kabale som Canfield, så er alle vores andre spil i kategorien kabale sikkert også noget for dig.